Jogalnica

cropped-Logotip_izbran.png

Kako z jogo nadaljevati poleti?

Poletje je čas dopustov in ležernosti. Potujemo, smo na morju, v gorah… in verjetno ni prva stvar, ki jo naredimo, ko se namestimo v hotel ali apartma, da začnemo iskati najbližji joga studio.

Tudi če ostanemo doma, se poleti večina studijev zapre ali pa imajo prilagojene urnike.

Čeprav je fino, da smo kdaj pa kdaj tudi leni in telesu privoščimo popolni počitek, se zna krajši počitek kar hitro razvleči v dvo- ali večmesečno poletno poležavanje. Tega pa seveda nočemo. Saj vsi vemo, kako težko je priti nazaj v rutino, ko si enkrat padel izven nje 😉

Zato sem zbrala nekaj nasvetov kako z jogo nadaljevati tudi v poletnem času.

1) JOGA NA PROSTEM

Pobrskaj po spletu in socialnih omrežjih, veliko joge se poleti dogaja zunaj, na prostem, kar združi prijetno s koristnim.

Tudi v Jogalnici čez poletje jogiramo zunaj. Točen urnik in podrobnost so redno objavljene na socialnih omrežjih oziroma razposlane v mesečnih novičkah, na katere se lahko prijaviš tukaj.

2) YOUTUBE VIDEI

Pobrskaj po YouTube-u in si najdi najljubši posnetek joga prakse, po katerem potem izvajaš svojo prakso. Veliko lažje je namreč praksi samo slediti, kot pa ob praksi še razmišljati, kaj bi naredil naslednje. Nekaj brezplačnih kratkih posnetkov praks najdeš tudi na mojem YouTube kanalu.

3) JOGA NA POTOVANJIH

Na potovanjih takoj zjutraj naredi nekaj raztegov še v postelji, nekaj sedečih raztegov medtem, ko piješ jutranjo kavico ali čaj (ali karkoli piješ zjutraj), preden se oblečeš pa še par stoječih asan, za katere se ne potrebuješ ulegati na tla, ki v apartmajih in hotelih niso vedno najbolj čista (v primeru, da nimaš potovalane joga podloge – glej točko 5).

4) JOGA PREKO SPLETA

Veliko joga studijev sedaj ponuja tudi online prakse. Če to ni tvoja priljubljena oblika prakse čez leto, razmisli o tej možnosti vsaj čez poletje, daj nudi veliko več fleksibilnosti. To, da vnaprej vemo, ob katerih dnevih in urah je na vrsti joga praksa pomaga, da je naša joga praksa bolj redna in stalna. Prednost online joge pa je seveda tudi ta, da jih lahko izvajaš od kjerkoli, če izvajalec omogoča posnetke, pa tudi kadarkoli.

Posnetke delavnic in joga praks lahko zakupiš tudi pri meni. Ponudbo si oglej tukaj.

5) POTOVALNA JOGA PODLOGA

Nabavi si potovalno joga podlogo, ki jo imaš vedno pri roki, saj je dovolj tanka in lahka, da jo pospraviš kar v torbo. Nekaj jih imajo pri Monomi >>> v košarici vnesi kodo JOGALNICAMONOMI, ki ti pri nakupu prinese 10% popust.

6) POSLUŠAJ SEBE

Ne pozabi na to, da ob zelo vročih dnevih prakso izvajaj v bolj umirjenem, počasnejšem ritmu in/ali jo skrajšaj, ali pa se prakse loti zgodaj zjutraj in/ali pozno zvečer, ko še ni tako vroče.

Predvesem pa ne imej slabe vesti če nekaj dni ne delaš joge 😉

Kakšen pa je tvoj recept, da vzdržuješ redno joga prakso tudi čez poletje? Napiši mi elektronsko sporočilo na info@jogalnica.si. Vesela bom tvojega odgovora.

Namaste,

Tjaša

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja